Kizomba oppsto i begynnelsen av 1980-tallet. Kizomba er enkelt sagt Semba danset til Kizomba musikk. Dansen er kjent for å være langsom og sensuell. Den er flytende og krever stor fleksibilitet i knærne på grunn av den hyppige opp og ned bevegelsen i knærne, underkroppen, hoftene og «bunda»-action.

Urban Kiz er en ny stil som oppsto først og fremst i Frankrike. Den ble straks svært populær på den internasjonale scenen, mye takket være en rekke videoer på YouTube. Den ble kalt French style, urban, modern osv. Denne stilen blir danset til mer elektronisk musikk, inkludert ghetto zouk og remixer av pop, hip-hop og house musikk. Urban Kiz karakteriseres med mer lineære bevegelser, oftere synkoperinger og pauser, og en oppreist posisjon.  Urban Kiz og Kizomba bygger på samme grunntrinn, de som danser Kizomba vil ha en fordel. Urban Kiz er også karaktirisert ved at du kan danse musikk med forkjellig tempo, og kan gjerne ha tempo endringer underveis i dansen, mens i Kizomba er det vanligere med en generell rolig takt.

Denne helgen vil være en fordel å kunne basis-trinnene i kizomba, utover det er det en åpen klasse og passe for flere nivåer. Når kurset er over vil du ha masse nytt du kan bruke på dansegulvet når du danser sosialt. Våre fantastiske  intruktører  vil gi dere masse inspirasjon og danseglede denne helgen. Didier og Camilla vil være våre instruktører denne “Bootcampen”.

Meld deg på her/Sign on here

Denne helgen skal vi fokusere på:

– Urban Kizomba Partnerwork & Musicality – 2 timer

– Urban Kiz Suave – 1 time

– Traditional Kizomba meets Urban Kiz / Technique Partnerwork- 1 time

Sted: Bikubå, Hillevågsveien 70, Stavanger

Tid: Helgekurs 4 timer

Lørdag 8.09 kl. 14.15-16.15

Søndag 9.09 kl. 14.15-16.15

Pris: 400 kr ved forhåndsbetaling online. Restplasser selges i døren og man betaler da 100kr ekstra.

NB: Ta med innesko, siden salene har danseparkett.

English text: Open Level Kizomba (should know the basic steps of kizomba)

Location: Bikubå, Hillevågsveien 70

Time:  4 hours

Saturday 8.09 at 14.15-16.15

Sunday  9.09  at 14.15-16.15

Price: 400 NOK when prepaying online. If available places, they are sold in the door with an addition of 100 NOK

NB: Please bring indoor shoes

De første 200 kr av betalingen hvert år går til medlemskap i NJS. Som medlem i NJS er du også medlem i Norges Danseforbund og har alle fordelene det innebærer.

Påmeldingen er bindende