Salsa Stavanger er en avdeling i Nord-Jæren Sportsdanseklubb (NJS)NJS arrangerer regionale dansekonkurranser, Norges-cuper, samt en god oppfølgingsstige for de som vil ha mer ut av dansen. 

Salsa Stavanger er Nord-Jæren Sportsdanseklubbs avdeling for salsa og andre latino- og afrodanser. Vi som driver Salsa Stavanger er erfarne og engasjerte personer fra Stavangers salsamiljø, levende opptatt av frivillig arbeid. Hos Salsa Stavanger kan du oppleve den fantastiske gleden dansen gir og bli kjent med nye venner i et åpent og inkluderende miljø i Bikubå, et av byens beste danselokaler. Vi tilbyr kurs for både nybegynnere og avanserte dansere.

Salsa Stavanger drives på frivillig basis, og vi er spesielt fascinert og inspirert av cubansk kultur, med den livsglade, inkluderende og kunstneriske levemåten der dans, sang og musikk er viktige elementer i livet. Den cubanske livsgleden er det lille ekstra vi ønsker å formidle via våre arrangementer. Vi ønsker å gi mangfold i danseopplæringen og tilbyr alltid flere forskjellige danselærere og dansestiler.

Bikubå er et av byens beste danselokaler. Lokalene har speil og er spesielt godt utarbeidet for oss som danseskole. Det er særs gode gulv, vi er de eneste i Stavanger som har gulv med danseparkett. Hos oss er det danseglede som står i fokus og at våre kursdeltagere skal føle seg velkommene og hjemme hos oss. Vi har en veldig “laid back” stemming og hos oss kan du være deg selv.

Når vi har kurs så underviser vi med to instruktører. Vi instruerer i par og vi rullerer dansepartnere i kursene, ettersom vi har best erfaring med det. Til daglig jobber vi med å rekruttere nye kursdeltagere for at vi skal ha så jevne kurs med kvinner og menn som mulig. Hos oss kan du komme alene, med en venn eller i par.

Vi samarbeider med noen av de største dansemiljøene i Stavanger og har et stort nettverk av både lokale, nasjonale og internasjonale instruktører. Vi har dansere som hjelper oss  både under kurs og under sosialdans (hjelpedansere/taxidansere). Gjennom våre samarbeidspartnere har vi også tilgang på stor faglig kompetanse innenfor dans samt at vi kan tilby deg å bli del av et stort miljø. Du blir introdusert til danseturer, festivaler, sosialkvelder, fester, kurs og nye danser. For mange av oss har det blitt en livsstil.

Vi tilbyr kurs for både nybegynnere og avanserte dansere. Det er i Bikubå det skjer!

Sandra F. Blikeng

Sandra F. Blikeng

Sandra F. Blikeng forelsket seg i den Cubanske dansen, musikken og kulturen da hun som 14-åring var på sin første tur til Cuba. Siden har hun danset salsa og andre latinske danser. Hun har flere års erfaring bak seg som salsa- og ruedainstruktør, og har i sine yngre dager konkurrert for NJS i freestyle disco jazz.

Sandra har flere styreverv bak seg i frivillige organisasjoner, og gleder seg til å starte et nytt kapittel og spre danseglede gjennom Salsa Stavanger.

Fotograf: Georg Bakkevig

Camilla Dybendal

Camilla Dybendal har hele livet hatt en forkjærlighet for dans. Hun startet med street dance og har senere utviklet en spesiell sans for latinskafrikansk dans. Hun er utdannet siviløkonom og har 10 års erfaring innenfor handel av råvarer, tidligere aksjemegler og børsmegler for den amerikanske børsen NASDAQ før hun vendte nesa til Stavanger.

De siste 17 årene har hun vært aktiv i forskjellige organisasjoner på fritiden sin, fra student-samskipnaden på BI til teateroppsetninger og frivillighetsarbeid som coach for jenter under 18 år i Sisterhood of Oslo.

Camilla har de siste 4 årene vært aktiv i organiasjonsarbeid innenfor latinamerikansk dans på både vestlandet og østlandet. De senere årene har hun organisert over 100 forskjellige kurs og danse-workshops for frivillige organisasjoner. Hun har blant annet ledet flere salsaklubber, startet opp Elverum Salsaklubb og Norway Kizomba Festival. Camilla har er bredt nettverk både i Norge og internasjonalt av dansere innenfor latinsk og afrikansk dans.

Solveig Fredriksen

Solveig Fredriksen

Solveig Fredriksen har alltid likt dans og musikk, og den cubanske livsgleden og de heftige rytmene traff henne rett i hjertet da hun besøkte Cuba første gang. Hun reiser derfor stadig tilbake til øya, og har i flere perioder vært i Havanna som student.

Solveig trengte mer av salsa, reggaeton og andre afro-rytmer her i kalde Norge, og engasjerte seg i få folket her i landet til å danse og til å oppleve Cuba. Hun ble aktiv i salsamiljøet i Stavanger, samt arrangerer Cubaturer via SalsaFerie.com, slik at vi får i både “pose og sekk”.

Gi og få er hennes motto, og hun er lidenskapelig opptatt av å gi livsglede og energi til “verden” rundt henne. Hun har i årevis danset og inspirert kursdeltakere både  i Bikubå og i Havanna.

Bente K. Blikeng

Bente K. Blikeng

Bente Kristine Blikeng har lang erfaring med å arrangere dansekurs, og har vært «fast inventar» i Bikubå i en årrekke.

Hun har også vært salsa- og rueda-instruktør siden 2007 og har en spesiell forkjærlighet for den fantastiske sosiale og energiske dansen La Rueda. Bente har et stort hjerte for frivillig arbeid og synes gleden ved å dele det man brenner for med andre er den største belønning man kan få.

Bent K. Michaelsen reiste til Cuba første gang i 2003, og kom tilbake med et heller rufsete inntrykk av landet. «Aldri mer Cuba,» sa han den gang. Heldigvis tok det bare en uke for ham å skjønne at han tok feil, og siden har det ikke vært noen vei tilbake. Han er nå en erfaren salsadanser og cubakjenner, og er spesielt glad i de sensuelle sidene av cubansk musikk. «Magien er i pausene,» sier han.

Bent

Bent K. Michaelsen

Bent har blogget om Cuba i flere år, og er en kjenner av sider av det cubanske samfunnet som de fleste ikke vil høre noe om. Men, han er også en elsker av melken og honningen som flyter ut av landets vanvittig rike kulturliv, og som han nyter i fulle drag.

Han har i flere år vært en toneangivende tekstforfatter, promotør, foto- og videograf i det norske salsauniverset, og ønsker nå å stille all sin kunnskap og kraft til rådighet for Salsa Stavanger. For ham handler det om å dele glede og kjærlighet med alle som vil ha.