Salsa Stavanger er spesialisert innen salsa og andre latino- og afrodanser. Vi som driver Salsa Stavanger er erfarne og engasjerte personer fra Stavangers salsamiljø, levende opptatt av frivillig arbeid. Hos Salsa Stavanger kan du oppleve den fantastiske gleden dansen gir og bli kjent med nye venner i et åpent og inkluderende dansemiljø. Vi tilbyr kurs for både nybegynnere og avanserte dansere.

Salsa Stavanger drives på frivillig basis, og vi er spesielt fascinert og inspirert av cubansk kultur, med den livsglade, inkluderende og kunstneriske levemåten der dans, sang og musikk er viktige elementer i livet. Den cubanske livsgleden er det lille ekstra vi ønsker å formidle via våre arrangementer. Vi ønsker å gi mangfold i danseopplæringen og tilbyr alltid flere forskjellige danselærere og dansestiler.

Hos oss er det danseglede som står i fokus og at våre kursdeltagere skal føle seg velkommene og hjemme hos oss. Vi har en veldig “laid back” stemming og hos oss kan du være deg selv.

Når vi har kurs så underviser vi med to instruktører. Vi instruerer i par og vi rullerer dansepartnere i kursene, ettersom vi har best erfaring med det. Til daglig jobber vi med å rekruttere nye kursdeltagere for at vi skal ha så jevne kurs med kvinner og menn som mulig. Hos oss kan du komme alene, med en venn eller i par.

Vi samarbeider med noen av de største dansemiljøene i Stavanger og har et stort nettverk av både lokale, nasjonale og internasjonale instruktører. Vi har dansere som hjelper oss  både under kurs og under sosialdans (hjelpedansere/taxidansere). Gjennom våre samarbeidspartnere har vi også tilgang på stor faglig kompetanse innenfor dans samt at vi kan tilby deg å bli del av et stort miljø. Du blir introdusert til danseturer, festivaler, sosialkvelder, fester, kurs og nye danser. For mange av oss har det blitt en livsstil.

Vi tilbyr kurs for både nybegynnere og avanserte dansere.

Organisasjonsnummer: 932 813 831

Vedtekter

Medlemskontigent

Styremedlemmer
Bente Blikengleder
Marit Andanestleder
Christian Wedlerkasserer
Sandra Blikeng styremedlem
Udesh Andastyremedlem
Sandra F. Blikeng
Sandra F. Blikeng

Sandra F. Blikeng forelsket seg i den Cubanske dansen, musikken og kulturen da hun som 14-åring var på sin første tur til Cuba. Siden har hun danset salsa og andre latinske danser. Hun har flere års erfaring bak seg som salsa- og ruedainstruktør, og har i sine yngre dager konkurrert for NJS i freestyle disco jazz.

Sandra har flere styreverv bak seg i frivillige organisasjoner, og gleder seg til å starte et nytt kapittel og spre danseglede gjennom Salsa Stavanger.

Bente K. Blikeng
Bente K. Blikeng

Bente Kristine Blikeng har lang erfaring med å arrangere dansekurs, og har vært «fast inventar» i salsamiljøet i en årrekke.

Hun har også vært salsa- og rueda-instruktør siden 2007 og har en spesiell forkjærlighet for den fantastiske sosiale og energiske dansen La Rueda. Bente har et stort hjerte for frivillig arbeid og synes gleden ved å dele det man brenner for med andre er den største belønning man kan få.

Marit og Udesh

Marit og Udesh Anda har danset aktivt fra 2001. De startet med swing på Siddisstova og kom over på salsa, boogie woogie og Lindy Hop. Hovedinteressen ble etter hvert Salsa, La rueda og andre latinamerikanske danser. Grunnlaget ble lagt på kurs hos Cristobal Olivares og seinere i Salsa Loca, hvor Ernesto Olivares var hovedinstruktør. Her ble det både styreverv og showgruppe.

De begynte med La Rueda i 2005. Hos SalsaNor har de hatt ansvar for ruedatreningsgruppe på Saniteten fra 2008-2012, og har også vært med i showgruppen Compania SalsaNor. Marit instruerte fast på kursene hos SalsaNor. Høsten 2010 var de gjesteinstruktører på den 9. internasjonale ruedakongress i Wien.

Marit og Udesh har vært hovedinstruktører hos Los Indomables siden 2008 og instruerer innen La Rueda, Salsa, Rumba, teknikk/isolering og Bachata. Fra våren 2017 har de hovedsaklig instruert for Salsa Stavanger i tillegg til å ha ruedatreningsgrupper og ruedakurs for Los Indomables.

Christian Nicolay August Wedler